onsdag 24 juni 2015

Den regniga marknaden i Bennäs.

SATEISET MARKKINAT PÄNNÄISISSÄ

         I dag var vi från Hantverkarboden med på marknaden i Bennäs. Kändes inte helt trevligt att åka dit just när det regnade som mest men med lite envishet i bakfickan så kom vi ändå iväg och fick till slut uppställt bord och parasoll med lite plast över. Visst blev vi våta men det var ju inte kallt.
     
Tänään osallistuimme Pännäisten markkinoille. Ei tuntunut oikein mukavalta lähteä kun satoi rankasti juuri silloin, mutta itsepäisesti lähdimme kuitenkin matkaan ja saimme saimme lopuksi pöydän ja päivävarjon sekä vähän plastiikkaa paikoilleen. Tietenkin kastuimme, mutta ilma oli lämmin.
    Faktiskt  stannade en del av alstren kvar i lådan eftersom allt av tyg skulle bli genomblött. Kändes också som att det inte gick att få det snyggt på det våta bordet men vi var ju där för att dela ut broschyrer som berättade om den stundande utställningen av gamla skor som går av stapeln under Jakobs Dagar.  Flitigt delade vi ut varenda broschyr vi hade med och det var det allra viktigaste.

Tietenkin jätimme osan tuotteista laatikkoon koska kangastuotteet olisivat kastuneet. Emme myöskään saaneet tuotteita oikein hyvin esille märälle pöydälle, mutta mehän olimme siellä jakaaksemme esitteitä jossa kerrottiin vanhojen kenkien näyttelystä Jaakon päivillä. Jaoimme ahkerasti kaikki esitteet jotka meillä oli mukana ja sehän oli kaikkein tärkeintä.


   Många platser gapade tomma som säkert varit beställda men regnet hade avskräckt vissa deltagare. Faktiskt lite förvånad att en hel del besökare anlände mellan skurarna.

Moni tilattu paikka oli tyhjillään sateen takia. Ihmeeksemme sadekuurojen välillä tuli paljon ihmisiä ostoksille.
 
   Trots detta evinnerliga regnande denna sommar så hoppas vi på bra väder och många besökare till sko och bältes utställningen under Jakobs Dagar.

Sateisesta kesästä huolimatta toivomme hyviä ilmoja ja paljon kävijöitä kenkä ja vyönäyttelyymme Jaakon päivillä.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar